Vrijwilligers

Zoals elke vereniging kunnen ook wij niet zonder VRIJWILLIGERS, onze HELPENDE HANDEN.

Helpende handen zijn welkom voor de praktische hulp : leuke ideeën voor activiteiten, aanwezig zijn bij een activiteit, verkoopstand van ‘Van Lotje Ge(s)tikt’ bemannen, folders verdelen, hulp bij de kinderdag ‘De Funfabriek’ (om de 2 jaar), …

Kortom… helpen bij het dagelijkse reilen en zeilen van onze vereniging!

Heb jij of iemand uit je vriendenkring een dosis enthousiasme, leuke ideeën, tijd, warmte… die je op één of andere manier in onze vereniging wil investeren, hoe groot of klein ook, neem gerust contact met ons op!

 

Wij hebben ook een aantal “Zorgvrijwilligers” die graag iets willen betekenen voor SAMENLOT.

Zij bieden daarom graag aan onze lotgenoten : reiki, cranio sacrale therapie, voetmassaged, hand- en gezichtsbehandelingen, massages,…

Tijdens activiteiten van SAMENLOT worden deze behandelingen uitgedeeld ! Het is een fijne verrassing !

Dankdag Helpende Handen – 4 maart 2022 – Bilzen Mysteries
Het vrijwilligerswerk was 2 jaar rustiger voor onze Helpende Handen. Eindelijk konden we terug samenkomen en dit in de  ‘Week van de vrijwilliger.’
 Als DANK en start van onze samenwerking met Helpende Handen en (nieuwe) bestuur, maakten we een fijne uitstap naar Bilzen Mysteries ‘Het verhaal’.
We kregen een tablet en oortjes en we konden genieten van  een groot avontuur vol spectaculaire beeld-klank- en lichteffecten rond het kasteel van Alden Biesen. Jan Decleir, de Heer van Biesen  vertelde ons het verhaal van 800 jaar geschiedenis.
Nadien konden we gezellig bijkletsen en toosten op onze samenwerking.
Dankdag Helpende Handen – 8 maart 2020 – Mettekoven

Tijdens de week van de vrijwilliger wil vzw Rozerood haar helpende handen ook bedanken voor hun belangeloze inzet voor onze vereniging.

Dit jaar hadden we in Mettekoven een afspraakje waar we een stevige wandeling maakten, lekker gegeten hebben, een leuke quiz gedaan hebben, diploma’s uitgereikt en weer fijne herinneringen hebben gemaakt…

Wij willen onze vrijwilligers ook ondersteunen met de nodige vormingen die ons aangeboden worden door Kom Op Tegen Kanker en de Stichting tegen Kanker.

 – Oncologische handmassage, 7 september 2019

– Oncologische voetmassage, 12 oktober 2019

– Oncologische stoelmassage, 19 oktober 2019

Een aangepaste massage geven en krijgen doet altijd deugd. Belangrijk is wel de juiste accenten en technieken onder de knie te krijgen.
Vandaar een vorming voor bestuursleden en ingeschreven Helpende Handen , met steun van Kom op Tegen Kanker. Zo kunnen we later aan anderen handmassage, voetmassage en gelaatsmassage ‘geven’.
Deze 3 sessies verliepen geolied met ingesmeerde handen en veel aandacht. Nu nog oefenen.

Jij bent van harte welkom!