Van Lotje Ge(s)tikt

‘Van Lotje ge(s)tikt’ begon met een droom en een naaimachine; leuke hebbedingetjes maken voor het goede doel en zo misschien iets betekenen voor andere kankerpatiënten. Een beetje ‘getikt’ als je weet dat we hiervoor nog nooit achter een naaimachine hadden gezeten. Als (ex)kankerpatiënten ervoeren we steun bij elkaar. Onze droom kreeg vorm… uit deze actie groeide VZW Rozerood!

Velen kennen ondertussen de leuke zelfgemaakte hebbedingetjes van ‘Van Lotje Ge(s)tikt via onze standen en op marktjes waar vzw Rozerood staat.

Met de opbrengst van ‘Van lotje ge(s)tikt’ organiseren we activiteiten en projecten die kankerpatiënten en hun naasten ondersteunen.

Regelmatig hebben we een ‘knip en stiknamiddag’ (vanaf 2017 Crea Cafe ‘Van Lotje Ge(s)tikt’ )  Tijdens het knippen en stikken ontstaan er leuke babbels. Heb jij ook zin om een handje te komen helpen? (zie activiteiten)

Actie ‘Mondmaskers’:

Onder de traditie van ‘van Lotje Ge(s)tikt indachtig , doken we in onze stoffenvoorraad en maakten volop katoenen, wasbare mondmaskers.
Hulp van vele ‘Helpende Handen’ slaagden erin om voor een hele berg te zorgen.
We bieden ze graag aan onze lotgenoten die in behandeling zijn.
Ook niet-lotgenoten kunnen een mondmasker van vzw Rozerood verkrijgen voor 4 Euro per stuk, zolang de voorraad strekt. Wil je ons op die manier steunen, mail ons !

Crea Café ‘Van Lotje Ge(s)tikt” gaat digitaal in 2020 !

Een 11-tal lotgenoten werken momenteel van thuis uit aan mondmaskerzakjes, elk op zich, maar digitaal verbonden, in onderling overleg en in onderling contact. Via telefoon, mail, een Zoomsessie worden vragen en voorstellen uitgewisseld en kunnen de creatievelingen toch mooie spulletjes maken voor onze latere verkoopstanden, of voor geïnteresseerden op dit ogenblik.

In januari 2021 starten we een nieuw project en wordt er opnieuw kans gegeven om aan iets nieuw samen te werken, van op afstand, maar toch verbonden voor vzw Rozerood.

 

Crea Café ‘Van Lotje Ge(s)tikt’ wordt in 2019: Babbelcafé en Crea Café  ‘Van Lotje Ge(s)tikt’ !

Elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten, een babbeltje slaan met koffie en iets erbij.

Of samen met anderen meewerken aan de hebbedingetjes van ‘Van lotje ge(s)tikt’ voor onze verkoopstanden. Lotgenoten en naasten krijgen zelf de keuze hoe ze deze namiddagen invullen. Wees welkom voor een gezellig lotgenoten-contact!

Knip en Stiknamiddag ‘Van Lotje Ge(s)tikt’ wordt in 2017: Crea Café ‘Van Lotje Ge(s)tikt’ !

We willen hier als lotgenoten een fijne namiddag creëren en de kans bieden om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten.
Wie graag meehelpt aan het maken van onze hebbedingetjes die we verkopen op diverse locaties, is van harte welkom.
Ook wie enkel wil komen voor een gezellige babbel en een tasje koffie is van harte uitgenodigd ! :zie activiteiten voor data.

Waar: Lokaal vzw Rozerood Het Geleeg, Stationsstraat 135, Alken

Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs !

Eerstvolgende Babbelcafé en Crea Café ‘Van Lotje Ge(s)tikt’ : zie Activiteiten

 

Waar kan je binnenkort onze stand ‘van Lotje Ge(s)tikt’ vinden

  • Verdere info volgt nog nu de coronamaatregelen versoepeld zijn…

Infostanden :

  • Verdere info volgt nog nu de coronalaatregelen versoepeld zijn…

Sfeerbeelden van verkoopstanden ‘Van Lotje Ge(s)tikt’

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012