Verslag en sfeerbeelden ‘Wintertulpen 2012’

Dit weekend bracht Marleen Merckx de monoloog Wintertulpen. Met de opbrengst organiseert VZW Rozerood op 27 april 2013 een dag voor kinderen waarvan één van de (groot-)ouders kanker heeft.

Wintertulpen neemt je mee in de gevoelswereld van een vrouw die verneemt dat ze borstkanker heeft. Op een heel gewone en soms zelfs grappige manier vertelt Marleen Merckx over het mentale en fysieke proces dat je doorloopt wanneer je deze ziekte hebt. Deze prachtige monoloog laat niemand onberoerd.

Toen wij in het begin van het jaar deze voorstelling zagen, was het alsof onze binnenkant sprak… Graag wilden we dit met jullie delen.

En nog steeds wist het ons te raken…

Voor veel mensen is deze monoloog een persoonlijk verhaal of een verhaal van heel dichtbij.

Laat de onderlinge verbondenheid een steun zijn waar men kracht uit kan putten, de kracht waar VZW Rozerood ook voor staat.

Een woordje van dank ook. In de eerste plaats aan Marleen.

Voor de manier waarop zij zich inleeft, maar ook en vooral voor het bespreekbaar maken van een zo gevoelig onderwerp dat vaak liever letterlijk doodgezwegen wordt.

Een speciaal woordje van dank ook aan het BICC Peer en al zijn medewerkers.

Aan Filip en Kurt van ‘Af en Two’ voor de muzikale omlijsting nadien.

Aan alle vrijwilligers die deze avond de handen uit de mouwen staken, een dikke merci!

En natuurlijk aan alle aanwezigen.

Ervaren dat er zoveel mensen aanwezig waren; vrienden, familie, kennissen… geeft kracht, ontroering, warmte… Kortom het doet enorm deugd!

Dankjewel allemaal!