Weekend Nieuwpoort Ter Duinen – 20 tot 23 september 2019

Vrijdag 20 september 2019 arriveerden 22 lotgenoten en 4 naasten voor het “Zeeweekend” met vzw Rozerood in vakantiecentrum Ter Duinen in Nieuwpoort . De zon straalde al veelbelovend en deed al wat onwennigheid wegsmelten.

De deelnemers kenden elkaar bij aanvang niet of nauwelijks, maar het was wonderlijk om te ontdekken hoe vlot er nader kennis gemaakt werd doorheen de volgende uren en dagen.

Elkaars verhalen beluisteren en ervaren dat je ‘niet alleen staat’ zorgde voor nog meer warmte.

We bieden telkens een programma aan, maar ieder is vrij om te kiezen wat hij of zij meedoet met de groep of niet. Ook voor ‘me-time’ is er ruimte en dat is voor sommigen welkom.

Er werd samen gewandeld en voor degenen met zware benen was er altijd wel een bereidwillige chauffeur om hen een eindje op weg te helpen, zodat ze toch ‘erbij’ konden zijn .

Een klankschalensessie in de kapel , met de zon die door de mooie glasramen scheen, bracht rust in onze harten.

Zaterdagnamiddag vaarden we mee met een boot doorheen de havengeul en mochten we zelfs zeehondjes spotten, altijd leuk meegenomen.

Zondagvoormiddag voerde een treintje ons doorheen de polders, met deskundige gidsuitleg van een ‘polderdame’… dat zorgt altijd voor de nodige sfeer en hilariteit …Er wordt meegezongen en gelachen en tijdens de ‘vaste stop bij boer Bart’ komen de tongen nog meer los … Zondagnamiddag werden er fietsen bijgehaald en toerden we in en rondom Nieuwpoort-Bad , al dan niet met een stop in de duinen voor een hapje en een drankje …

De afsluiter op zondagavond was opnieuw een ‘bingo-avond’ die de stemmen laat verheffen en de lachspieren goed loskomen … In de pauze zorgde één van ons voor een ontroerend intermezzo met zang en poëzie. De prijsjes werden ingehaald en verzameld zodat sommige valiezen iets moeilijker dicht konden bij vertrek …

Het is de derde keer dat vzw Rozerood dit organiseert voor mensen die nog in behandeling zijn voor kanker, of recentelijk hun behandeling afrondden of die behoren tot de groep van chronische patiënten.

Het is telkens zo hartverwarmend om te zien hoe lotgenoten en naasten dichter tot elkaar groeien in deze setting, hoe er samen kan gelachen wordt maar ook tranen gelaten om het minder goede nieuws waar sommigen mee geconfronteerd worden.

Iedereen voelt aan dat hij zichzelf kan en mag zijn in deze groep en zo in alle vertrouwen zijn of haar hun verhaal kwijt kan. Dat lucht echt op.

Bij het afscheidsrondje op maandag klonken veel mooie woorden: dankbaarheid, bewondering voor elkaars kracht, zich gesteund voelen, blij met de luisterende oren, veel efkes kunnen vergeten…

De deelnemers en vzw Rozerood zijn Stichting tegen kanker heel erkentelijk voor hun steun om dit te kunnen meemaken . We kijken nu al uit voor editie 2020.

Uitnodiging voor specifieke doelgroep.

Met steun van :