Op 3 september 2012 werd het een feit!

Een Limburgse lotgenotenvereniging van en voor mensen met kanker en hun naasten

Wij organiseren op regelmatige basis leuke en ontspannende activiteiten voor lotgenoten en hun naasten.

Er is mogelijkheid tot contact tussen lotgenoten in een ongedwongen sfeer, ontmoetingskansen, morele steun, herkenning en wederzijdse ervaring. Er wordt kracht geput uit het samen zijn, er is plaats voor ieders verhaal, we laten ruimte om het verleden een plaats te geven en verder te gaan in het ‘nu’.

Een vereniging waar positieve kracht bindt!

Maandelijks worden activiteiten aangeboden voor lotgenoten en een naaste… ontspannende voetmassage, intuïtief kleien, mandala tekenen, wandelen, samen koken, en nog zoveel meer. Er wordt veel gelachen en gepraat, maar er zijn ook intense en hartverwarmende momenten.

Wij willen onze activiteiten gratis aanbieden aan de lotgenoten en een naaste. Dit met de opbrengst van de verkoop van ‘van Lotje Ge(s)tikt’= lotgenoten die regelmatig samen knippen en stikken. Samen worden leuke hebbedingetjes gemaakt (o.a. gsm-,brillen-en pennenzakjes,…) die we verkopen op marktjes.

Binnen onze werking is er ook plaats voor projecten, zo organiseerden we reeds 5 keer een namiddag voor kinderen waarvan één van de (groot-)ouders kanker heeft/had. Kinderen dragen immers ook de zorgen en het verdriet mee als iemand in het gezin geconfronteerd wordt met kanker. Het waren telkens speelse en zorgeloze namiddagen met leuke activiteiten, workshops en een intense afsluiter. Ook organiseren we jaarlijks een weekend aan zee voor lotgenoten die in behandeling zijn.

We zijn ook dankbaar voor elke financiële ondersteuning (giften of sponsoring) om onze werking verder uit te bouwen.